top of page
  • Obrázek autoraRadek Viktor Haštaba

Těžký vnitřní stav? Jak na něj

Probudit "vašeho vlastního vnitřního doktora", který začne úřadovat a léčit vás. Nejlépe vás zná a pracuje i s podvědomím, tzn. s něčím čeho si vy sami nejste vědomi, ale co hůř, přesto to na vás má vliv.



Může se vám stát to, co potkalo nedávno mě. Tedy, najednou se začnete cítit tak, že to bude opravdu nepříjemné a může to být i dlouhodobé. Ať už jsou příčiny jakékoliv a nazveme to třeba depresí, v tomhle článku se dozvíte jeden z možných postupů, jak s takovým stavem naložit a skoncovat s ním. Zdůrazňuji, že ze svých zdrojů, pouze za pomoci sebeuvědomění, svého těla a probuzením svého vnitřního lékaře. Článek je pro ty z vás, které něco takového potkalo a nevíte co s tím. Vůbec to nikomu nepěju, ale když už - tak tohle může pomoct, protože to pomohlo mě.



Kovářova kobyla


Víte připadal jsem si, jako kovářova kobyla. Ocitl jsem se ve svém mentálním rozpoložení někde, kde jsem rozhodně být nechtěl a jako kdyby mi nic nezabíralo. Vnitřní stav byl těžký a jako by se stal překážkou tak velkou, že jsem přestal vidět jak z něj ven. Jako kdyby mě něco drželo, úplně na dně koryta v blátě.


Když se na to teď dívám zpětně, přijde mi to absurdní, vzhledem k tomu, že předávám dovednosti v mentálním naladění a řízení mentálního rozpoložení - proto ta kovářova kobyla:-).


Jak se to stalo?


Za zhruba 2 měsíce jsem měl 16 školení včetně dvou denních, do toho koučingy a normální práci. Prosil jsem tělo ať to dá a myslel jsem si, že to zvládnu bez následků. Vlastě to pak ještě další měsíc a půl pokračovalo v podobném duchu. Zapomněl jsem na přípravy a cesty a je z toho půl roku vytížení včetně víkendů. Když to teď píšu, tak mi to vlastně ještě víc "dotejká"...


Najivita a peklo


Dochází mi, jak jsem byl najivní. Šlo to, držel jsem režim, cvičil, meditoval, ale i tak mě chytly na nějaký čas záda a projevovaly se i jiné "neduhy", ale dal jsem to. Peklo začalo, až po tom co jsem vše dotáhl a ukončil. Poplácali mě po zádech a vyhodnotili vše jako super práci, ale já ne všechno tak opravdu cítil, nicméně vyhodnocení velmi dobré. Tak jsem mi ulevilo, napětí v telě povolilo a zhruba 14dní na to jsem byl na tom dně v bahně koryta, jak jsem popsal výše.


Pohled z výšky


Když se na to teď koukám z výšky, říkám si: "Vdyť je to jasný život je sinusoida a když jsi to na půl roku přetáh do absurdího psychického i fyzického vytížení, tak co jsi čekal? Že Tě celá Tvoje bytost pochválí a řekne - no super, tady máš to výsluní, sice nemáš žádnou energii, tělo máš zhuntovaný, ale teď to bude všecho fajn, tady máš odměnu - kolik kopečků zmrzliny bys za to chtěl...!" Ne - prostě se mi můj nezodpovědnej a najivní přístup k sobě sama vrátil i s úrokama.


Cesta ven, síla sebeuvědomování a přiznání si situace


Když už bylo nejhůř bylo důležitý, že jsem si to uvědomil a přijal to - ano jsem v háji.


Další krok byl rozhodnutí, že s tím musím něco udělat a že musím začít něco dělat jinak, protože moje každodenní meditačně, cvičebně sportovní rutina, včetně vědomého dýchání a otužování přestala zabírat.


Akce - klíč k úspěchu


Skutečně jsem zrealizoval změnu - a sice zařadil jsem ráno aktivní OSHO meditace. Co takové meditace dělají? Probudí "vašeho vlastního vnitřního doktora", který začne úřadovat a léčit vás. Nejlépe vás zná a pracuje i s podvědomím, tzn. s něčím čeho si vy sami nejste vědomi, ale co hůř, přesto to na vás má vliv.


Ulevilo se mi hned první den a tento režim se vším ostatním, vědomým dýcháním, cvičením saunou jsem držel celý týden až pak jsem aktivní meditace ukončil (dají se zkrátit, ale v prném rozsahu trvají hodinu - bylo to časově náročné) a pokračoval jsem ve standardním režimu.


Co mi to přineslo?


Odhodil jsem balvan z hrudníku a odlepil se obrazně řešeno ze dna, z bahna - ten stav je pryč.

Ulevilo se mi od některých fyzických bolestí a stažen - záda, krční páteř.

Vrátila se mi částečně energie a mám vyšší vibraci - celkově se cítím lépe.

Sebevědomí jsem dostal z "červeného do zeleného pole"

Jsem schopen normálně fungovat a rozhodovat se.


Vím, že je přede mnou ještě hodně práce, abych se dostal na svou "standardní letovou hladinu", ale zapracoval jsem na sobě a bez jakýchkoliv podpůrných prostředků jsem sám sebe - sebeuvědoměním a usilovnou prací - dostal do stavu, kdy můžu opět "hrát".


Další kroky


Držím režim

Držím se v aktivitě

Užívám zelený ječmen a čistím se

Aktivně se sebeuvědomuji - ptám se sám sebe, co teď potřebuješ?

Svitím "baterkou vědomí" do "kladna" a ne do "řitky"


10 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page